Testar lite nya recept och gör lite anpassning av gamla favoriter. Det har funkat jättebra i helgen med mat, har kokat ris eller potatis till gästerna.
Som t.ex kycklingfiléer fyllda med en bit brie, inlindade i prosciutto stekta i ugnen med lite balsamvinäger på. Skyn blandade jag med grädde och creme fraiche. Mycket gott.
Chèvregratinerad zucchini.
Hittade ett recept i en annan blogg. Dela zucchini på längden och gröp ur kärnorna. Blanda chèvre med creme fraiche och lite smör och fyll zucchinin, lägg bitar av chèvre ovanpå och gratinera i 200 grader.
Sååå gott, kan bli en ny favorit tror jag.
Det här verkar bli värsta matbloggen men det är väl det som det är mest fokus på just nu, hitta maträtter och variera så det inte blir för enahanda.
Följde en chatt idag med Stephan Rössner om gbp operationer och övervikt. Han vidhåller ju att det är bara kalorier in och kalorier ut som gäller, och att alla seriösa forskare är överens om det. Att det är proteinet som mättar och inte fettet i t.ex bacon.... Mycket som låter konstigt tycker jag. För mig känns det här rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar