måndag 15 oktober 2012

God fisk


Bernt hade hittat ett recept på Tasteline tror jag det var, modifierade det lite efter vad vi hade hemma och det blev jättegott.

Lägg fisken i en smord form, frysta torskfileer (MSC-märkta) som vi tinade i mikron först.

Hacka en lök, ev vitlök (den skippade vi), en bit purjo (7 cm), en finhackad zucchini, körsbärstomater (hade inga så det blev ett par hackade tomater utan inkråm), stek allt i smör några minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Rör i ca 1 dl creme fraiche och låt allt koka ihop typ 5 minuter. Häll röran över fisken och smula över 100 g fetaost och gratinera i ugnen ca 25 minuter i 200 grader kanske.....

Nån dag senare köpte vi en röding på ca 600 g som vi la i en form och satte in i ugnen i ca 50 minuter i 100 grader. Inga kryddor behövs.

Till den gjorde vi också röran ovan fast blandade fetaosten i röran istället. Sen hade vi en sås av creme fraiche, majonäs, salt, peppar och ishavsrom till. Så gott.


Inga kommentarer: