söndag 27 november 2011

Stifado

Idag gjorde jag Stifado som är em grekisk gryta med kött, tomater, lök och en massa kryddor. Vitlök, nejlika, kanel, oregano, lagerblad mm och så lite vin. Kanske inte helt LCHF men vi känner att vi måste variera maten lite. Dessutom är det kul att testa nya recept.

Gjorde den på grytbitar av lamm och hade crème fraîche till. Inte svårt att göra men det tar tid eftersom köttet ska koka i minst två timmar. Helst så det nästan faller isär och det blir mycket smak. Kan nog bli flera gånger.

3 kommentarer:

Mia* sa...

Ser gott ut - och framförallt låter gott. :) Men jag förstår inte på vilket sätt det inte helt skulle vara LCHF - det här är knappast någon kolhydratorgie och lammkött brukar väl vara rätt så fett. Vad är det du har glömt att berätta - åt ni någon ohelig dessert kanske? :D

Laizan sa...

Tänkte mest på att det är en massa lök och tomater, fast å andra sidan så behöver man ju inte vara rabiat. Klassar den som LCHF :)

Ja fettet fick sitta kvar på grytbitarna så det blir lite smak.

Här är receptet om du känner för att testa
http://www.kalimera.se/grekland/recept/stifado_2.html

Nej nån dessert blev det inte, det blir det nästan aldrig hos oss, men däremot lite prosciutto, ost och ett glas vin på kvällen :)

Vera sa...

Det lät som nåt som skulle passa "min" diet, mums!!